Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За працевлаштованого безробітного з інвалідністю можна отримати компенсацію від центру зайнятості

Реклама

Київський обласний центр зайнятості відповів, чи можуть роботодавці отримати компенсацію при працевлаштуванні безробітних з числа осіб з інвалідністю.

Це можливо. Роботодавцям, які працевлаштовують зареєстрованих безробітних на нові робочі місця, компенсуються фактичні витрати у розмірі ЄСВ, що передбачено ч. 3 ст. 27 Закону України “Про зайнятість населення”.

Компенсацію виплачують за рахунок коштів, передбачених на такі цілі у бюджеті Фонду соцстрахування України на випадок безробіття та Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю (у разі працевлаштування особи з інвалідністю з числа зареєстрованих безробітних).

Якщо звернутись до п. 9 Порядку № 338, то виплачувати компенсацію продовжують у разі зняття з працівника інвалідності. Також виплату продовжать, коли працівнику встановлена інвалідність і він продовжує працювати.

Додатково скористайтеся публікацією «Заохочення роботодавцям за працевлаштованих безробітних».

Відпустки, податки, звітність та зміни воєнного стану - за будь-якою актуальною темою для бухгалтера легко слідкувати з LIGA360. Читайте всі новини й аналітику на єдиній платформі. Спробуйте рішення LIGA360:Аналітика для бухгалтера прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини