Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бронювання військовозобов’язаних працівників за переліками посад та професій: Мінекономіки вказало на зміни

Реклама

Мінекономіки адресувало органам влади та Генштабу лист від 26.06.2023 р. № 2704-20/30916-01, в якому зупинилося на змінах в організації бронювання військовозобов'язаних.

Вказано, що постановою КМУ від 06.06.2023 р. № 571 внесені зміни до Порядку бронювання військовозобов'язаних за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування та підприємствами, установами і організаціями на період мобілізації та на воєнний час, затвердженого постановою КМУ від 04.02.2015 р. № 45 (далі - Порядок).

Зокрема, Порядок доповнено нормою щодо механізму оформлення під час дії воєнного стану відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації (далі - відстрочка) військовозобов'язаним, які працюють в органах державної влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях на посадах, які підлягають бронюванню згідно з переліками посад і професій військовозобов'язаних, які підлягають бронюванню на період мобілізації та на воєнний час (далі - переліки), затвердженими розпорядженням КМУ від 18.03.2015 р. № 493, але які на момент оголошення мобілізації чи введення воєнного стану не були заброньовані.

Крім того, у Порядок внесено зміни, зокрема, щодо визначення строків дії відстрочок для військовозобов'язаних, які працюють в органах державної влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах та організаціях.

Тож, військовозобов'язані працівники органів державної влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, які під час дії воєнного стану набули право на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації, або прийняті на роботу в цих органах, підприємствах, установах, організаціях на посади, які включені до затверджених Урядом переліків, підлягають бронюванню встановленим порядком на визначені строки.

Проте нагадаємо, що згадані нормативні документи із грифом «для службового користування», а тому їх тексти офіційно не публікуються і цих документів немає у відкритому доступі.

Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й військового обліку та інші актуальні питання у рішенні LIGA360:HR. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини