Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Яку декларацію з плати за землю подати при зміні упродовж року факторів, котрі впливають на розмір податку

5 вересня 2023, 17:14
2265
0
Автор:
Реклама

Платник плати за землю має право подавати щомісяця звітну податкову декларацію, що звільняє його від обов'язку подання податкової декларації не пізніше 20 лютого поточного року, протягом 20 календарних днів місяця, що настає за звітним (п. 286.3 ПКУ).

За нововідведені земельні ділянки або за новоукладеними договорами оренди землі платник плати за землю подає податкову декларацію протягом 20 календарних днів місяця, що настає за звітним.

У разі зміни протягом року об'єкта та/або бази оподаткування платник плати за землю подає податкову декларацію протягом 20 календарних днів місяця, що настає за місяцем, у якому відбулися такі зміни.

При виникненні необхідності після граничного строку подання декларації для здійснення будь-яких уточнень податкового зобов'язання або уточнення даних минулих податкових періодів надається уточнююча декларація.

Уточнююча декларація заповнюється з врахуванням даних останньої поданої декларації за рік, що уточнюється.

На цьому наголосили податківці ГУ ДПС в Одеській області.

Радимо ознайомитись також із матеріалом «Земельна звітність: що нового на 01.01.2023».

Відпустки, податки, звітність та зміни воєнного стану - за будь-якою актуальною темою для бухгалтера легко слідкувати з LIGA360. Читайте всі новини й аналітику на єдиній платформі. Спробуйте рішення LIGA360:Аналітика для бухгалтера прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини