Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підняття тарифів на воду скасували після різкої реакції Президента, прем’єра і міністра

3 липня 2023, 15:25
1261
0
Автор:
Реклама

Як ми вже повідомляли, Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), ухвалила рішення підвищити тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення. У середньому - на 32%. Зрозуміло, що таке рішення викликало бурхливу реакцію. Відгукнулися й вищі посадовці.

І ось свіжа новина - Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, під час свого позачергового засідання скасувала рішення від 29 червня 2023 року щодо коригування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення. Регулятор заявив, що починає консультації з Кабінетом Міністрів України та всіма зацікавленими сторонами задля напрацювання справедливого соціального рішення, яке зможе забезпечити додаткові фінансові ресурси з Державного бюджету або інші компенсаторні механізми для покриття витрат водоканалів.

Раніше Президент України Володимир Зеленський розкритикував рішення НКРЕКП підвищити тарифи на водопостачання для населення, назвавши його ганебним і непрофесійним: «Сьогодні з'явилося повідомлення від Нацкомісії щодо енергетики та комунальних послуг про підвищення тарифів на воду. М'яко кажучи, ганебне рішення. Непрофесійне. Не погоджене з урядом». Глава держави наголосив, що влада не може і не буде сприймати спокійно такі рішення: «Уряду доручено представити рішення у відповідь. І вони будуть».

Своєю чергою, прем'єр-міністр Денис Шмигаль наголосив: рішення Нацкомісії про підвищення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення не були погоджені з урядом. «Непогоджені рішення комісії йдуть у розріз із політикою Уряду. Сьогодні дав доручення міністру енергетики і міністерству інфраструктури провести додаткові консультації з НКРЕКП щодо можливості перегляду таких рішень», - підкреслив прем'єр.

«Рішення НКРЕКП про підняття тарифу на водопостачання для населення є необґрунтованим та не відповідає умовам воєнного часу», - заявив міністр енергетики України Герман Галущенко. Міністр підкреслив, що НКРЕКП не обговорювало це чутливе для суспільства рішення з Міненерго та іншими представниками уряду. Герман Галущенко відмітив, що це далеко не перше рішення, яке ухвалюється Комісією без належного обговорення.

Не витрачайте час на пошук аналітики на різних ресурсах. Тепер усі видання LIGA ZAKON для бухгалтерів доступні у рішенні LIGA360. А ще ти можеш налаштувати свою стрічку професійних новин та обраних посилань для роботи. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини