Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пільгове увезення ліків та медвиробів на період «ковідного» карантину завершено – Держмитслужба

Реклама

Карантин для запобігання поширенню на території України COVID-19, відмінений з 24 год. 00 хв. 30 червня 2023 року, що передбачає постанова КМУ від 27.06.2023 р. № 651.

Тож із 1 липня завершився пільговий період для ввезення товарів (у тому числі лікарських засобів, медичних виробів та медичного обладнання), необхідних для запобігання поширенню COVID-19 - відзначили в Держмитслужбі.

Починаючи з 1 липня 2023 року оподаткування товарів, визначених Переліком, затвердженим постановою КМУ від 20.03.2020 р. № 224, здійснюється в загальному порядку.

Нагадаємо, що відповідно до п. 71 підрозділу 2 розділу XX "Перехідні положення" ПКУ тимчасово, на період, що закінчується останнім календарним днем місяця, в якому завершується дія карантину, звільняються від оподаткування ПДВ операції з ввезення на митну територію України та/або операції з постачання на митній території України товарів (у тому числі лікарських засобів, медичних виробів та/або медичного обладнання), необхідних для виконання заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби (COVID-19), перелік яких визначено КМУ.

Усі потрібні документи для бухгалтера - в рішенні LIGA360. Обирайте з понад 1,8 мільйона НПА, бухгалтерської аналітики, робочих кейсів та інших матеріалів. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини