Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС дозволить оскаржувати неврахування таблиці даних і відповідність критеріям ризиковості

Реклама

Податківці нагадують, що Закон України «Про Митний тариф України» від 19.10.2022 р. № 2697-IX передбачає нову редакцію номенклатури Митного тарифу України, в основу якого покладено нову версію УКТ ЗЕД, побудовану на основі Гармонізованої системи опису та кодування товарів версії 2022 року і Комбінованої номенклатури Європейського Союзу 2022 року, які застосовуються з 1 січня 2023 року.

Тож склалося так, що окремі положення ПКУ містять коди товарів згідно з УКТ ЗЕД версії 2017 року, а тому потребують змін.

Для цього ДПС розробила законопроект із змінами до ПКУ, що приведе коди згідно з УКТ ЗЕД у відповідність до вимог Закону № 2697, що дозволить уникнути ускладнень під час митного оформлення товарів, а також правильне визначення переліку підакцизних товарів.

Крім того, запропоновано забезпечити права платників ПДВ на адміноскарження рішення про неврахування таблиці даних платника ПДВ і рішення про відповідність платника ПДВ критеріям ризиковості платника податку.

Одночасно буде уточнено окремі положення ПКУ та усунено технічні неточності, які формально унеможливлюють повноцінне застосування норм ПКУ.

Також читайте - «Оновлення порядку блокування податкових накладних: зміни із 8 липня».

LIGA360 має відповіді на будь-яке питання бухгалтера. Понад 1200 алгоритмів дій, особисті консультації експертів, новини й аналітика з "гарячих" тем. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини