Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податки до кінця війни більше не підвищуватимуть, але є нюанс – Прем’єр-міністр

6 липня 2023, 10:55
1338
0
Автор:
Реклама

Українська влада не планує підвищення податків до кінця війни, окрім повернення їх на довоєнний рівень. Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав у ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

Очільник уряду наголосив, що фактично повернення до довоєнного рівня податків відбулося з 1 липня, це було прописано в законодавстві. «Частково ми очікуємо, що повернення податків до довоєнного рівня відбудеться через ухвалення відповідного закону Верховною Радою з 1 серпня", - сказав Шмигаль. Він уточнив, що йдеться про спрощену систему оподаткування, зокрема повернення до 5% замість 2%, що були запроваджені у перші місяці повномасштабної війни.

«Інших змін, крім повернення до довоєнного рівня, до кінця війни ми не плануємо, не прогнозуємо і, переконаний, не допустимо. Податкова система буде стабілізована на тому рівні, як до початку повномасштабної агресії», - наголосив Прем'єр-міністр.

Нагадаємо, що також з 1 липня повернули оподаткування пального за довоєнними правилами та нормами. Окрім того, з 1 липня відбулися зміни в податковому регулюванні у зв'язку зі скасуванням ковідного карантину.

Хочеш отримати мільйони корисних документів, що аналізуються вмить? Спробуй LIGA360. Найповніша база українського законодавства й аналітики, алгоритми дій у робочих ситуаціях. Спробуйте LIGA360 сьогодні, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини