Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можлива грошова компенсація за невикористану додаткову «дитячу» відпустку

Реклама

В Південно-Східному міжрегіональному управлінні Держпраці розповіли про компенсацію при звільнені додаткової відпустки на дітей.

За бажанням працівника частина щорічної відпустки замінюють грошовою компенсацією (ч. 4 ст. 24 Закону України «Про відпустки»). При цьому тривалість наданої працівникові щорічної та додаткових відпусток не повинна бути менше ніж 24 календарні дні.

Тож, за бажанням працівника, після використання ним за робочий рік, за який надають відпустку, 24 календарних днів щорічної відпустки, то за решту днів невикористаної щорічної відпустки за цей самий робочий рік може бути виплачено грошову компенсацію.

Проте додаткова відпустка працівникам, які мають дітей, яка передбачена в ст. 19 Закону України «Про відпустки», не належить до виду щорічних відпусток. Саме тому на неї не поширюються вищенаведені умови компенсації щорічних відпусток.

Також переглядайте статтю «Додаткова соціальна відпустка працівникам, які мають дітей

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й військового обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини