Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як будуть працювати коледжі, академії та університети з 1 вересня 2023 року – позиція МОН

13 липня 2023, 10:55
2773
0
Автор:
Реклама

МОН листом №1/10142-23 від 11 липня 2023 року проінформувало керівників вишів, що відповідно до встановлених законодавством принципів автономії і самоврядування в діяльності закладів фахової передвищої та вищої освіти фахові коледжі, коледжі, академії та університети можуть самостійно визначати організаційну і безпекову модель провадження освітнього процесу.

«Разом з тим, вимушений перехід закладів освіти на провадження освітнього процесу в дистанційному форматі, спричинений спочатку епідемією COVID-19, а потім і збройною агресією російської федерації, в кінцевому результаті призвів до незаперечного зниження якості освіти, пов'язаного з відсутністю ефективного зворотного зв'язку з викладачами, великим обсягом домашніх завдань, технічними проблемами, недостатнім забезпеченням здобувачів освіти та науково-педагогічних працівників комп'ютерною технікою, браком спілкування, відсутністю здобуття дієвого практичного досвіду тощо», - говориться у листі. Тому МОН рекомендує закладам вищої і фахової передвищої освіти з 01 вересня 2023 року максимально перейти до здійснення освітнього процесу в аудиторному форматі з урахуванням наявності та місткості укриттів.

У міністерстві наголосили, що ця рекомендація не стосується закладів освіти, розміщених на територіях, які знаходяться в зонах бойових дій, зокрема в зонах досяжності вогню ворожих РСЗВ, систем типу С-300 та аналогічних.

Протягом липня-серпня 2023 року МОН пропонує керівництву закладів освіти вжити максимальних зусиль та вичерпних заходів щодо облаштування існуючих укриттів (як спеціалізованих, так і пристосованих), в тому числі із залученням коштів спеціального фонду, для проведення в них занять під час повітряних тривог.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини