Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 13 липня діють правила щодо Реєстру директорів боржників та зміни до повернення помилково сплачених податків

17 липня 2023, 10:55
642
0
Автор:
Реклама

Наказ №290, яким було затверджено Порядок ведення Реєстру керівників платників податків-боржників, набрав чинності 13 липня. Ми вже розповідали про цей акт. Він передбачає, що відповідний Реєстр буде містити відомості про керівників юросіб, стосовно яких згідно з рішенням суду застосовано тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України у зв'язку із наявністю непогашеного податкового боргу. До Реєстру (з певними обмеження - щодо персональної інформації) повинні забезпечити відкритий та безоплатний доступ через вебпортал ДПС.

Своєю чергою, того ж таки 13 липня набрали чинності зміни до Порядку повернення (перерахування) коштів, помилково або надміру зарахованих до державного та місцевих бюджетів. Ми також розповідали про ці новації, внесені Наказом №234. Серед головних змін - закріплення, що документом, який підтверджує перерахування коштів до відповідного бюджету, є платіжна інструкція. Ну а до переліку обов'язкової інформації, яку платник повинен вказувати у заяві про повернення (перерахування) коштів з бюджету, додали найменування небанківського надавача платіжних послуг.

Усі потрібні документи для бухгалтера - в рішенні LIGA360. Обирайте з понад 1,8 мільйона НПА, бухгалтерської аналітики, робочих кейсів та інших матеріалів. Замовте тестовий доступ за посиланням 

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини