Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС надає рішення про анулювання реєстрації єдинника в письмовій довільній формі

Реклама

Про те, за якою формою податковий орган повідомляє ФОП про анулювання реєстрації платника ЄП, повідомляють в Головному управлінні ДПС у Харківській області.

Якщо виявлено під час перевірки порушення платником ЄП першої - третьої груп вимог, встановлених главою 1 розділу ХІV ПКУ, то анулюють реєстрацію платника ЄП першої - третьої груп за рішенням податкового органу, прийнятого на підставі акта перевірки, з першого числа місяця, наступного за кварталом, в якому допущено порушення. Тоді суб'єкт господарювання має право обрати або перейти на спрощену систему оподаткування після закінчення чотирьох послідовних кварталів з моменту прийняття рішення контролюючим органом (п. 299.11 ПКУ).

При цьому норми ПКУ не передбачають певної форми рішення про анулювання реєстрації платника єдиного податку. Його надають платнику податків у письмовій формі за підписом керівника контролюючого органу з обов'язковим зазначенням підстав для анулювання реєстрації платника ЄП.

Де підприємцю шукати роз?яснення законодавства та довідкову інформацію? Всі відповіді надасть LIGA360. Дізнавайтеся від експертів про новації воєнного стану та важливі новини для українського бізнесу. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини