Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Педагогам доведеться повернути в бюджет неправомірно отримані кошти – МОН

20 липня 2023, 10:05
4976
0
Автор:
Реклама

Як відомо, Постановою №1272 передбачено надання допомоги в рамках Програми “єПідтримка” у розмірі 6500 грн застрахованим особам, які працюють на умовах трудового договору (контракту), гіг-контракту, іншого цивільно-правового договору, на інших підставах, передбачених законом, та фізичним особам - підприємцям, страхувальники яких, зокрема, не є бюджетними установами, фондами загальнообов'язкового державною страхування. Підставою виступає втрата частини заробітної плати (доходу), робота (економічна діяльність) яких тимчасово зупинена внаслідок проведення бойових дії під час воєнного стану в Україні.

Мінекономіки листом № 3611-07/23524-07 ще від 11.05.2022 р. інформував, що Мінфіном було проведено верифікацію заявок на отримання указаної допомоги. За результатами проведеної перевірки встановлено, що виплати отримали застраховані особи, які є працівниками бюджетних установ, що суперечить умовам Програми “єПідтримка”. Тож в указаному листі Мінекономіки просило від бюджетних установ та організацій терміново забезпечити повернення їхніми працівниками неправомірно отриманих коштів на небюджетний рахунок Мінекономіки. У разі неповернення безпідставно отриманих бюджетних коштів Мінекономіки обіцяло звернутись до суду.

Пройшло більше року, але, як можна припустити, повернули неправомірно отриману допомогу не всі бюджетники. «Судово-юридична газета» розповідає, що МОН просить педагогічних працівників державних і комунальних закладів освіти терміново повернути 6500 гривень «єПідтримки», оскільки вони отримали їх неправомірно. «Мінекономіки надано оновлений перелік працівників підпорядкованих МОН закладів, установ відповідно до результатів першочергової верифікації державних виплат, проведеної Мінфіном, працівникам яких необхідно терміново та у повному обсязі повернути неправомірно отриману допомогу у розмірі 6500 гривень (перелік додається)», - сказано у відповідному листі. Знову ж таки, звучить обіцянка у разі неповернення безпідставно отриманих бюджетних коштів звернутися до суду.

З наведеної фотографії листа, підписаного однією з заступниць міністра освіти, слідує, що перелік педагогів, які не повернули допомогу, налічує 129 аркушів.

Після повернення коштів до бюджету необхідно направити підтвердження своєї сплати на наведену в листі адресу електронної пошти.

Читайте всю бухгалтерську аналітику на єдиній платформі LIGA360. Отримайте доступ до видань Інтербух, БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, Вісник МСФЗ. А ще налаштуйте стрічку новин з найпопулярніших онлайн-ресурсів. Придбайте прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини