Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Обов’язкова реєстрація підприємств, адвокатів і нотаріусів у Єдиній судовій системі – Закон підписано

20 липня 2023, 10:55
665
0
Автор:
Реклама

До парламенту з підписом від Президента України повернувся Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов'язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами» від 29.06.2023 р. №3200-IX. Ми вже розповідали про відповідний законопроект.

Як слідує з тексту підписаного Президентом акта, у відповідних процесуальних кодексах зафіксують, що адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи реєструють свої електронні кабінети в ЄСІТС в обов'язковому порядку. Інші особи (треба розуміти,, це прозорий натяк саме на ФОПів) реєструють свої електронні кабінети в ЄСІТС добровільно.

Цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування (станом на 19 липня це ще не сталося), та вводиться в дію через 90 днів з дня його опублікування. Але при цьому обов'язкова реєстрація юридичними особами приватної форми власності своїх е-кабінетів в ЄСІТС запрацює через сім місяців з дня опублікування цього Закону.

Як підприємцю самостійно орієнтуватися в законодавстві? Усі роз'яснення доступні в системі LIGA360:Підприємець. А ще система миттєво направлятиме сповіщення про зміни законодавства. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини