Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін визначив максимально дозволені габаритно-вагові параметри для автомобільних перевезень під час війни

24 липня 2023, 12:35
1787
0
Автор:
Реклама

На засіданні уряду 21 липня було внесено зміни до постанови КМУ від 09.02.2022 р. №105 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 10 жовтня 2001 р. №1306 і 27 червня 2007 р. №879». Про це повідомив Тарас Мельничук, представник КМУ у парламенті.

Указана Постанова №105 приводить нормативно-правові акти КМУ у сфері перевезення транспортними засобами великогабаритних та великовагових вантажів автомобільними дорогами загального користування у відповідність до норм ЄС та законодавства України. Йдеться про Правила дорожнього руху та заходи щодо збереження автомобільних доріг загального користування.

За словами Т. Мельничука, зважаючи збільшення під час воєнного стану трафіку транспортних засобів військового призначення, автомобілів задіяних для перевезення військової техніки, гуманітарних вантажів та сільськогосподарської продукції, габаритно-вагові параметри яких не завжди відповідають нормам, подальше приведення положень актів уряду у повну відповідність до положень законодавства ЄС, зокрема в частині максимально дозволеного навантаження на вісь чотирьохвісних автомобілів, передбачається реалізувати після завершення дії воєнного стану в Україні.

Відтак, строк дії Постанови №105 продовжено на весь строк дії воєнного стану та протягом року після його припинення чи скасування. Первісно Постанова №105 повинна була діяти до 31 грудня 2023 року.

LIGA360 має відповіді на будь-яке питання бухгалтера. Понад 1200 алгоритмів дій, особисті консультації експертів, новини й аналітика з "гарячих" тем. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини