Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Країну походження товару будуть визначати по-новому – законопроект

25 липня 2023, 09:15
1089
0
Автор:
Реклама

У парламенті групою народних депутатів, зокрема Д. Гетманцевим, зареєстровано законопроект «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо приведення порядку визначення країни походження товару у відповідність із Митним кодексом Європейського Союзу та забезпечення реалізації угод України про вільну торгівлю» (від 14.07.2023 р. №5353-д).

Серед змін, які хочуть внести до МКУ, ключовою є викладення в новій редакції розділу ІІ цього Кодексу «Країна походження товару». У новій редакції будуть включені такі положення Митного кодексу Європейського Союзу: мета визначення непреференційного походження товарів; особливості визначення походження приладдя, запасних частин та інструментів, нейтральних елементів і пакування; перелік товарів, повністю вироблених у даній країні; критерії достатньої переробки товарів, що виробляються з використанням матеріалів іноземного походження; перелік простих операцій; порядок перевірки митними органами сертифікатів про походження товарів (у тому числі електронних сертифікатів про походження) після завершення митного оформлення.

Також нормами доопрацьованого проекту врегульовуються питання, направлені на забезпечення виконання діючих міжнародних угод про вільну торгівлю в умовах російської агресії шляхом застосування правил прямого транспортування товарів із країни їхнього походження через території третіх країн, за винятком держави-агресора, встановлені вимоги до операцій з такими товарами та наведено перелік документів, які потрібні підприємствам для підтвердження перебування товарів під митним контролем у країнах транзиту.

У разі ухвалення цей Закон набере чинності з дня його опублікування.

Отримай доступ до найповнішої інформаційної бази прямо сьогодні! Понад 1,7 млн нормативно-правових актів й аналітики, форми та бланки. Дізнайся ще більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини