Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як резидент Дія Сіті показує у податковому розрахунку ІТ-спеціалістів у штаті і за гіг-контрактом

25 липня 2023, 17:35
620
0
Автор:
Реклама

Якщо резидент Дія Сіті у відповідний календарний місяць не відповідав вимогам, визначеним пп. 2, 3 ч. 1 ст. 5 Закону № 1667, то такий податковий агент, у межах Розрахунку, зобов'язаний самостійно здійснити перерахунок податку на доходи фізичних осіб за ставкою 18 відс. щодо доходів спеціалістів резидента Дія Сіті у вигляді заробітної плати або винагороди за гіг-контрактом, що були виплачені протягом такого календарного місяця, та сплатити його за власний рахунок до бюджету до подання Розрахунку.

Таким чином, вищезазначена сума податку на доходи фізичних осіб підлягає сплаті (перерахуванню) на код класифікації доходів бюджету 11010100 - податок на доходи фізичних осіб, що сплачується податковими агентами, із доходів платника податку у вигляді заробітної плати, або 11010400 - податок на доходи фізичних осіб, що сплачується податковими агентами, із доходів платника податку інших, ніж заробітна плата.

Якщо за гіг-контрактом, укладеним в порядку, передбаченому Законом № 1667, гіг-спеціаліст виконує роботу (надає послуги) на замовлення та на користь (в інтересах) резидента Дія Сіті, при цьому оплачується не процес праці, а його конкретний (кінцевий) результат, який визначається після закінчення роботи і оформляється актом приймання-передачі виконаних робіт (наданих послуг), то винагорода, виплачена за таким гіг-контрактом, відображається у додатку 4ДФ до Розрахунку за ознакою доходу "102". Такі спеціалісти враховуються у графі "05" - "Працювало за цивільно-правовими договорами (ознака 102)".

Якщо гіг-спеціалісти перебувають у штаті резидента Дія Сіті та таким спеціалістам нараховується дохід у вигляді заробітної плати, то при заповненні Розрахунку, резидент Дія Сіті зазначає вказаних спеціалістів у рядках 101 "Середньооблікова кількість штатних працівників за звітний період", 104 "Облікова кількість штатних працівників" та 105 "Кількість застрахованих осіб у звітному періоді, яким нараховано заробітну плату (крім осіб, яким у звітному періоді нараховано грошове забезпечення)".

Радимо ознайомитись також із матеріалом «Середньооблікова чисельність працівників і середньомісячна винагорода в резидентів Дія Сіті: пояснення від Мінцифри».

Джерело: лист ДПС від 12.06.2023 р. № 15067/6/99-00-24-01-01-06.

Читайте всю бухгалтерську аналітику на єдиній платформі LIGA360. Отримайте доступ до видань Інтербух, БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, Вісник МСФЗ. А ще налаштуйте стрічку новин з найпопулярніших онлайн-ресурсів. Придбайте прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини