Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли під час війни треба утримувати ПДФО з доходів, виплачених ФОП – ДПС

26 липня 2023, 09:10
579
0
Автор:
Реклама

Чи зобов'язані суб'єкти господарювання утримати ПДФО з доходів, виплачених ФОП, місцезнаходженням яких є окупована територія, та якими документами визначено перелік таких територій? Головне управління ДПС у Запорізькій області запевняє: так, оскільки правочин, стороною якого є суб'єкт господарювання, місцезнаходженням (місцем проживання) якого є тимчасово окупована територія, є нікчемним.

Відпустки, податки, звітність та зміни воєнного стану - за будь-якою актуальною темою для бухгалтера легко слідкувати з LIGA360. Читайте всі новини й аналітику на єдиній платформі. Спробуйте рішення LIGA360:Аналітика для бухгалтера прямо зараз.

Згідно з пунктом 2 статті 13 Закону №1207 здійснення господарської діяльності юрособами, фізособами-підприємцями та фізособами, які провадять незалежну професійну діяльність, місцезнаходженням (місцем проживання) яких є тимчасово окупована територія, дозволяється виключно після зміни їхньої податкової адреси на іншу територію України.

Перелік територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією затверджений Наказом №309. Як зазначають податківці, відповідний Перелік може застосовуватися при визначенні особливостей справляння податків і зборів на відповідних територіях.

LIGA ZAKON вітає бухгалтерів та аудиторів з професійним святом. Цього місяця при покупці рішень LIGA360 ми даруємо приємні бонуси. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини