Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Електронні ТТН залишаться необов’язковими в 2023 році

Реклама

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України погодилося відтермінувати обов'язкове використання е-ТТН. Рішення прийняте після звернень від представників сфери перевезень автомобільним транспортом, рітейлерів, аграріїв та бізнес-асоціацій.

“Зважаючи на діючий військовий стан та умови, в яких зараз доводиться працювати, ми розуміємо, що бізнесу та провайдерам ЕДО треба більше часу на технічну підготовку та перелаштування своїх внутрішніх процесів для переходу на використання е-ТТН”, - зазначив заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

Рішення відтермінувати обов'язковість е-ТТН ухвалили як крок для того, аби дати бізнесу більше часу на адаптацію і поступовий перехід на електронну ТТН.

У 2023 році використання е-ТТН буде на добровільних засадах. Нова інформація про обов'язковість е-ТТН буде відома після узгодження термінів прийняття проєкту змін до Закону України “Про автомобільний транспорт” (№ 6534 від 20.01.2022 р.)

Нагадаємо, що е-ТТН мала стати обов'язковою для всіх вантажних перевезень автомобільним транспортом з 1 серпня 2023 року.

Усі потрібні документи - в рішенні LIGA360. Обирайте з понад 1,8 мільйона НПА, аналітики, робочих кейсів та інших матеріалів. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини