Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Штраф за відмову приймати до оплати платіжну картку: ДПС повідомила строки давності

Реклама

Чи є терміни давності для штрафів за порушення вимог щодо розрахунків із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів - відповідають фахівці Головного управління ДПС в Івано-Франківській області.

Граничні строки для штрафів до платників податків відповідають строкам давності для нарахування грошових зобов'язань, визначеним ст. 102 ПКУ.

При виявленні за результатами перевірки порушень інших вимог податкового законодавства, безпосередньо не пов'язаних з декларуванням податкових зобов'язань платником податків, а також порушень вимог іншого, крім податкового, законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, орган ДПС має право самостійно визначити суму штрафів не пізніше 1095 дня з дня вчинення відповідного правопорушення.

Оскільки Закон № 265 не передбачає терміну давності для штрафів за порушення вимог щодо розрахунків у готівковій та/або безготівковій формі із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів, то застосовують норми ПКУ, згідно з якими такий термін становить 1095 днів.

LIGA360 має відповіді на будь-яке питання бухгалтера. Понад 1200 алгоритмів дій, особисті консультації експертів, новини й аналітика з "гарячих" тем. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини