Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

БЕБ викрило тіньову схему виведення валюти через заборонені в Україні «Юmoney» та «Webmoney»

Реклама

Детективи Бюро економічної безпеки України (БЕБ) спільно з кіберфахівцями СБУ виявили фізичних та юридичних осіб, які організували тіньову схему грошових переказів через заборонені в Україні російські платіжні системи так звані «Юmoney» та «Webmoney».

В підсумку заблокували обмінники, які використовували платіжні системи рф та вилучено майже 60 млн грн готівкою в еквіваленті - інформують в БЕБ.

Викриті особи забезпечували роботу як підпільних пунктів обміну, так і онлайн-обмінників. Саме через них проводили транзакції криптовалют, електронних грошей, російського рубля.

Обмінні операції не обліковувались, використовувались підроблені документи на переказ, платіжні картки.

Легалізували кошти на користь спецслужб країни-агресора, представників «хакерського середовища», а також клієнтів з високоризикового сегменту.

Обшуки здійснено за адресами проживання власників обмінних платформ у Києві, Харкові, Рівному та Сумах.

Хочеш отримати мільйони корисних документів, що аналізуються вмить? Спробуй LIGA360. Найповніша база українського законодавства й аналітики, алгоритми дій у робочих ситуаціях. А смарт-фільтри й зв'язки документів допоможуть отримати саме ту підбірку матеріалів, що вам потрібна. Спробуйте LIGA360 сьогодні, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини