Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС пояснила застосування «тонкої капіталізації» після податкових змін із 1 серпня

Реклама

В ГУ ДПС у Вінницькій області розповіли про особливості застосування «тонкої капіталізації».

Це пов'язано із Законом № 3219, який скоригував ст. 140 ПКУ.

Для цілей застосування у 2023 році п. 140.2 ПКУ не враховують нараховані у бухобліку під час перебування на сплаті ЄП проценти за кредитами, позиками та іншими борговими зобов'язаннями, що виникли за операціями з нерезидентами та не враховуються суми фінансових витрат за даними фінзвітності та суми амортизаційних відрахувань за період перебування на сплаті ЄП.

Також не враховують суми боргових зобов'язань, що виникли за операціями з нерезидентами, та сума власного капіталу визначається як середнє арифметичне значень таких боргових зобов'язань і відповідно власного капіталу на початок звітного періоду визначення податкових зобов'язань з податку на прибуток підприємств та кінець відповідного звітного податкового періоду з цього податку з урахуванням процентів, зазначених у п. 140.3 ПКУ.

Тож, при визначенні різниць згідно з п. 140.2 ПКУ не приймають участі нараховані під час перебування на сплаті ЄП у бухобліку проценти за кредитами, позиками та іншими борговими зобов'язаннями, суми фінансових витрат за даними фінансової звітності та суми амортизаційних відрахувань.

Бухгалтер знає всі відповіді - з LIGA360. Спробуй інформаційно-аналітичну платформу для пошуку робочих відповідей, актуальних експертних матеріалів та законодавчих новацій. Спробуй всі переваги прямо зараз, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини