Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономіки розробив порядок імпорту без ПДВ обладнання для власного виробництва,

Реклама

Мінекономіки пропонує затвердити Порядку ввезення суб'єктами господарювання, які відповідають критеріям, визначеним пп. 68 підрозділу 10 розділу ХХ “Перехідні положення” ПКУ, товарів, операції з ввезення на митну територію України яких звільняються від оподаткування ПДВ, для використання у власній виробничій діяльності. Відповідний проект постанови КМУ з'явився н сайті міністерства.

Він потрібний для реалізації механізму ввезення на митну територію України у митному режимі імпорту обладнання та комплектуючих, що ввозяться суб'єктами господарювання, які відповідають критеріям, визначеним пп. 68.2 підрозділу 10 розділу ХХ “Перехідні положення” ПКУ, виключно для використання у власній виробничій діяльності та класифікуються за визначеними цим підпунктом товарними підкатегоріями згідно з УКТ ЗЕД.

Суб'єкти господарювання для митного оформлення товарів та контролю за їх цільовим використанням не пізніше ніж за 7 робочих днів до дати ввезення подають Мінстратегпрому на електронну пошту, зазначену на офіційному веб-сайті, такі документи із застосуванням кваліфікованого електронного підпису:

- інформаційну довідку в довільній формі про відповідність критеріям;

- форми фінзвітності підприємства (баланс, звіт про фінансові результати, звіт про рух грошових коштів, звіт про власний капітал) за попередній календарний рік до дати ввезення товарів на митну територію України;

- перелік товарів (із зазначенням кодів згідно з УКТЗЕД), які планується ввозити на митну територію України в митному режимі імпорту;

- документи про походження товару.

Документи надсилають в електронній формі (скановані копії) у форматі PDF (кожний документ завантажується окремим файлом, заголовок якого відповідає короткому змісту такого документа).

За результатами розгляду поданих документів Мінстратегпром надсилає підприємству лист про підтвердження того, що товари та суб'єкт господарювання, який їх ввозитиме, відповідають критеріям.

Зазначений лист разом з митною декларацією та документами, передбаченими ч. 3 ст. 335 Митного кодексу України, подають митному органу під час митного оформлення товарів.

Бухгалтер знає всі відповіді - з LIGA360. Спробуй інформаційно-аналітичну платформу для пошуку робочих відповідей, актуальних експертних матеріалів та законодавчих новацій. Спробуй всі переваги прямо зараз, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини