Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Повернення із ЄП 2% на сплату податку на прибуток: як звітувати у 2023 році

Реклама

Для платників податку на прибуток підприємств, які тимчасово перейшли на спрощену систему з особливостями оподаткування, але із 1 серпня 2023 року повертаються на сплату податку на прибуток, особливості складання та подання податкової декларації з податку на прибуток підприємств у 2023 році, визначення податкового звітного періоду та обсягу річного доходу, встановлено у п. 9-1.3 підрозділу 8 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ.

Податкову декларацію з податку на прибуток підприємств складають і подають наростаючим підсумком з початку 2023 календарного року. При цьому результати діяльності за періоди перебування на сплаті ЄП, не враховують при визначенні об'єкта оподаткування податком на прибуток підприємств, зазначеного у пп. 134.1.1 ПКУ, з урахуванням положень підрозділу 4 цього розділу для платників податку на прибуток, які перейшли із спрощеної системи оподаткування на загальну.

Для платників податку, у яких річний дохід від будь-якої діяльності (за вирахуванням непрямих податків), визначений за показниками Звіту про фінансові результати (Звіту про сукупний дохід) за попередній річний звітний період - 2022 рік:

- не перевищує 40 млн грн, встановлюється у 2023 році річний звітний період;

- перевищує 40 млн грн, - у 2023 році квартальний базовий звітний період.

Обсяг річного доходу від будь-якої діяльності (за вирахуванням непрямих податків) платника податку на прибуток підприємств для цілей застосування пп. 39.2.1.7, пп. 134.1.1 та п. 137.5 ПКУ обчислюють за весь звітний 2023 рік, у т. ч. з урахуванням доходів, отриманих за періоди такого року, в яких такий платник податку перебував на сплаті ЄП.

Джерело: повідомлення Західного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків.

LIGA360 має відповіді на будь-яке питання бухгалтера. Понад 1200 алгоритмів дій, особисті консультації експертів, новини й аналітика з "гарячих" тем. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини