Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зміни у поданні звітності з ЄСВ: нові законопроекти

Реклама

Нардепи продовжують просувати ідею повністю перекласти адміністрування ЄСВ на ПФУ.

Для цього в Раді з'явилися законопроекти:

- № 9569 від 07.08.2023 року, яким пропонуються зміни до деяких законодавчих актів України щодо адміністрування ЄСВ;

- № 9570 від 07.08.2023 року - зміни до ПКУ та Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо адміністрування ЄСВ.

Тож взяття на облік страхувальників, забезпечення збору та обліку страхових коштів, контроль за повнотою та своєчасністю їх сплати, ведення Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування, у тому числі персоніфікованого обліку відомостей про застрахованих осіб, здійснюватиме ПФУ відповідно до законодавства.

Органи ДПС будуть надавати ПФУ інформацію про платників податків, наявну в інформаційних, комунікаційних та інформаційнокомунікаційних системах про фінансово-господарську діяльність, отримані доходи та здійснені видатки, розрахункові операції, зведену інформацію про податки і збори та іншу інформацію, що необхідна для здійснення контролю за нарахуванням та сплатою ЄСВ.

Страхувальники будуть подавати звітність про нарахування ЄСВ через вебпортал електронних послуг ПФУ в електронній, а страхувальникам, у яких кількість застрахованих осіб не перевищує п'ять осіб - за їх вибором в паперовій формі.

Подані законопроекти, у разі їх ухвалення, будуть уведені в дію із 1 січня 2024 року.

Усі потрібні документи для бухгалтера - в рішенні LIGA360. Обирайте з понад 1,8 мільйона НПА, бухгалтерської аналітики, робочих кейсів та інших матеріалів. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини