Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зниження податків та інший уряд – міністр фінансів назвав, коли очікувати

11 серпня 2023, 10:00
250
0
Автор:
Реклама

«Будь-які ідеї варто обговорювати, дискутувати і робити оцінку, аналіз, вплив. Просто зрозумійте правильно. Будь-які ідеї в частині податків мають право на життя. Просто треба розуміти природу і наслідки таких рішень, треба розуміти час, коли ці рішення можуть бути імплементовані і, умовно кажучи, чи достатньо сформоване підґрунтя для реалізації цих реформ», - так Сергій Марченко, міністр фінансів України, прокоментував ідеї податкової реформи.

На його думку, поки Україна перебуває під програмою МВФ зміни неможливі. Але вони можливі після завершення програми чи завершення військової кампанії, війни. Міністр не виключає, що можуть бути дискусії: «Чи це буде «10-10-10», чи це, можливо, буде «18-18-18», то я не готовий сказати. Тому що на той момент часу треба виходити з того набору даних, які є, і тих наслідків, які це можуть спричинити. І відповідним чином діяти. Тобто будь-які подібні рішення, крім певного бажання політиків їх реалізувати, мають базуватися на об'єктивному підґрунті. Тому я дуже обережний».

Сергій Марченко додав: «Президент розуміє, що, умовно кажучи, зараз, коли ми на 50% залежні від наших партнерів, коли ми на рік залучаємо 42 мільярди доларів, і партнери хочуть, щоб ми збирали податки у своїй власній країні. Це дуже важливо! Ми цього не розуміємо. Ми чомусь вважаємо, що давайте зробимо тут у нас рай і звільнення від сплати оподаткування. Ні! Єдина можливість нам отримувати міжнародну допомогу - це збирати податки. Тому що це ключовий меседж, який нам доносять постійно. Будете збирати податки ви - будемо переконувати платників податків ми! Це дуже принципові речі. І тому президент розуміє, що на цей момент часу це [податкова реформа] складно і дуже ризиковано, і неможливо. Тому після кінця війни повернемося до цього питання. Я думаю, що повернемося у будь-якому випадку. Може бути інший міністр фінансів, який зможе це питання реалізувати. Інший уряд. Багато зміниться».

Хочеш отримати мільйони корисних документів, що аналізуються вмить? Спробуй LIGA360. Найповніша база українського законодавства й аналітики, алгоритми дій у робочих ситуаціях. Спробуйте LIGA360 сьогодні, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини