Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До 60 тисяч грн – підприємства Київщини можуть отримати відшкодування витрат від війни

15 серпня 2023, 10:10
123
0
Автор:
Реклама

Департамент економіки Київської обласної військової адміністрації інформує, що розпочав прийом заявок на отримання часткового відшкодування витрат на оплату робіт із проведення незалежної оцінки шкоди та обсягу збитків, завданих підприємствам, установам та організаціям недержавної форми власності внаслідок знищення та пошкодження їхнього майна у зв'язку зі збройною агресією рф, а також упущеної вигоди від неможливості чи перешкод у провадженні господарської діяльності.

Часткове відшкодування надають у розмірі 40% від суми загальних витрат, але не більше 60 тис. грн, на оплату договору з суб'єктом оціночної діяльності, який провів незалежну оцінку шкоди та збитків відповідно до Методики визначення шкоди та обсягу збитків, завданих підприємствам, установам та організаціям усіх форм власності внаслідок знищення та пошкодження їхнього майна у зв'язку зі збройною агресією рф, а також упущеної вигоди від неможливості чи перешкод у провадженні господарської діяльності.

Грошову компенсацію можуть отримати суб'єкти мікро-, малого та середнього підприємництва, які:

- є резидентами України та зареєстровані в Київській області;

- здійснюють за місцем реєстрації незаборонену законодавством діяльність за напрямами згідно із КВЕД 2010;

- майно яких було знищене або пошкоджене у зв'язку зі збройною агресією рф після 24 лютого 2022 року;

- здійснювали активну господарську діяльність безперервно, не менше 12 місяців поспіль до 24 лютого 2022 року;

- не мають заборгованості з виплати заробітної плати та сплати податків, зборів та інших обов'язкових платежів за 2021 рік;

- не визнані банкрутом або стосовно яких не порушено справу про банкрутство, не перебувають у стадії ліквідації;

- не мають серед бенефіціарних власників юридичних осіб та громадян рф та рб.

Подати документи постраждалі суб'єкти підприємницької діяльності можуть лише після підписання договору з суб'єктом оціночної діяльності на проведення незалежної оцінки шкоди і збитків та виконання зобов'язань за ним у повному обсязі зі 100% оплатою вартості робіт.

Отримай доступ до найповнішої інформаційної бази для бухгалтера прямо сьогодні! Понад 1,7 млн нормативно-правових актів й аналітики, форми та бланки для бухгалтерського обліку. Дізнайся ще більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини