Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нові вимоги щодо підтвердження витрат у відрядженні для держслужбовців та бюджетників – постанова КМУ

28 серпня 2023, 11:55
4613
0
Автор:
Реклама

Постановою КМУ від 25.08.2023 р. № 913 внесено зміни до постанови КМУ від 02.02.2011 р. №98 «Про суми та склад витрат на відрядження державних службовців, а також інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів».

Як зазначив представник уряду у парламенті Тарас Мельничук, було виключено норми щодо відшкодування витрат на відрядження лише на підставі оригіналів підтвердних документів та передбачено можливість подання таких документів у паперовій та електронній формах.

Установлено, що звіт про використання коштів, виданих на відрядження, разом із підтвердними документами працівник зобов'язаний подати до закінчення п'ятого банківського дня, що настає за днем прибуття до місця постійної роботи. У зазначений строк також повертається сума надміру витрачених коштів. У разі, коли відряджений працівник отримав аванс на службове відрядження готівкою, він подає звіт про використання коштів, виданих на відрядження, і повертає суму надміру витрачених коштів до закінчення третього банківського дня, що настає за днем прибуття до місця.

LIGA360 має відповіді на будь-яке питання бухгалтера. Понад 1200 алгоритмів дій, особисті консультації експертів, новини й аналітика з "гарячих" тем. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Читайте також:

- Відрядження в межах України у воєнний час: документальне оформлення

- Відрядження за кордон у воєнний час: організаційні моменти

- Навчання працівника за кордоном: чи можна оформити як відрядження?

- Витрати на відрядження: як підтвердити оплату з особистої карти працівника

- Як роботодавцю відобразити в Табелі сумісника, який поїхав у відрядження з основної роботи

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини