Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати хочуть скасувати Класифікатор професій та форму №3-ПН про вакансії – що взамін

29 серпня 2023, 12:25
1284
0
Автор:
Реклама

У парламенті групою народних депутатів зареєстровано законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення національної системи кваліфікацій відповідно до актуальних потреб ринку праці та інших питань» (від 21.08.2023 р. № 9630).

Законопроектом пропонується внести зміни до законодавства в частині ведення замість Класифікатора професій нового акта - Єдиного реєстру кваліфікацій, вести який повинен колегіальний орган, який безпосередньо спеціалізується у сфері кваліфікацій та здійснює відповідні функції. Також запропоновано встановити перехідний період, під час якого можуть використовуватись кваліфікаційні характеристики, що містяться у Довіднику кваліфікаційних характеристик професій працівників, а ведення Довідника буде здійснювати колегіальний орган у сфері кваліфікацій.

Також законопроектом з КЗпП хочуть виключити ст. 206, за якою працівникові, який успішно закінчив виробниче навчання, присвоюється кваліфікація відповідно до тарифно-кваліфікаційного довідника і надається робота відповідно до набутої ним кваліфікації та присвоєного розряду.

Щодо форми звітності №3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)», то у Законі про зайнятість скасують обов'язок її подавати, натомість роботодавцям нададуть право подавати територіальним органам центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції, інформацію про попит на робочу силу (вакансії).

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й військового обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Читайте також:

- Сезонні працівники: особливості прийняття на роботу

- Відповідальний за ведення військового обліку на підприємстві: вимоги та порядок призначення

- Виконання бухгалтером обов'язків касира: чи можливо це

- Працевлаштування осіб з інвалідністю: нормативи, звітність, контроль

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини