Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін змінив форму декларації акцизного податку та Порядок її заповнення

31 серпня 2023, 14:45
1725
0
Автор:
Реклама

Наказом Мінфіну від 28.07.2023 р. № 414 (з урахуванням змін, внесених наказом від 18.08.2023 р. № 444) були внесені зміни до форми декларації акцизного податку і Порядку заповнення та подання декларації з акцизного податку.

Передусім змінили назву форми: замість «декларація акцизного податку» надалі фігуруватиме «декларація з акцизного податку».

Зверніть увагу, що у формі декларації та додатків до неї слова «ініціали та прізвище» замінили словами «власне ім'я, прізвище», а слова «банківський рахунок» замінили словами «рахунок у банку / небанківському надавачу платіжних послуг».

Змін зазнали і форми деяких інших документів, зокрема, акцизна накладна форми "П", акцизна накладна форми "С", розрахунок їхнього коригування тощо.

У Порядку заповнення акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної, заявки на поповнення (коригування) залишку пального, заявки на поповнення (коригування) залишку спирту етилового, також слова «банківську установу» замінили на «банк / небанківського надавача платіжних послуг», а слова «прізвище, ім'я, по батькові» замінили словами «прізвище, ім'я, по батькові (за наявності)».

Хочеш отримати мільйони корисних документів, що аналізуються вмить? Спробуй LIGA360. Найповніша база українського законодавства й аналітики, алгоритми дій у робочих ситуаціях. А смарт-фільтри й зв'язки документів допоможуть отримати саме ту підбірку матеріалів, що вам потрібна. Спробуйте LIGA360 сьогодні, замовивши тестовий доступ.

Читайте також:

- Новації Закону № 3173: запровадження електронних акцизних марок, їх обіг та нові штрафи

- Переробка нафтопродуктів на давальницьких умовах: чи можлива компенсація акцизного податку

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини