Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Здобувачам другої вищої освіти скасують відстрочку від мобілізації, але не всім — законопроєкт

6 вересня 2023, 09:12
5437
0
Автор:
Реклама

У Верховній Раді України зареєстровано законопроєкт № 9672 "Про внесення змін до статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію"".

Він передбачає внесення змін в редакцію статті 23 «Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації» Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію». Останні передбачають зміну умов щодо надання відстрочки отримувачам вищої освіти. Так, законопроєктом пропонують встановити, що призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період не підлягають також здобувачі професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, які за денною або дуальною формами здобуття освіти здобувають рівень освіти, що є вищим за раніше здобутий рівень освіти у послідовності, визначеній Законом України "Про освіту", якщо навчання було розпочато не пізніше року досягнення здобувачем освіти 30-річного віку, а також докторанти, які навчаються за денною або дуальною формами здобуття освіти.

Також у законопроєкті прописали, що відстрочку від мобілізації отримують і педагогічні працівники закладів фахової передвищої освіти.

У разі прийняття закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

В рішенні LIGA360:HR все про особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й військового обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Читайте на цю тематику:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини