Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ще одну категорію осіб хочуть звільнити від мобілізації – законопроєкт

15 вересня 2023, 13:00
7967
0
Автор:
Реклама

У Верховній Раді група народних депутатів зареєструвала проєкт Закону «Про внесення змін до Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" щодо забезпечення кожному права на захист в умовах воєнного стану» (№ 9631-1 від 05.09.2023 р.)

Законопроектом пропонується внести зміни до Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо звільнення від призову на військову службу під час мобілізації адвокатів. Зокрема, пропонується встановити, що у період дії правового режиму воєнного стану в Україні, не підлягають мобілізації адвокати, які були включені до Єдиного реєстру адвокатів України до дня введення воєнного стану в Україні та щодо яких не внесено відомостей про зупинення адвокатської діяльності до Єдиного реєстру адвокатів України.

Нагадаємо, що 21 серпня 2023 року до Верховної Ради України внесено проєкт Закону «Про внесення змін до Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо забезпечення кожному права на захист в умовах воєнного стану» (реєстр. № 9631). Він передбачає звільнення від призову на військову службу адвокатів, що мають стаж адвокатської діяльності не менше десяти років, або включені до Реєстру адвокатів, які надають безоплатну вторинну правничу допомогу.

В рішенні LIGA360:HR все про особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й військового обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Читайте на цю тематику:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини