Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
Реклама

ДПСУ нагадала, що Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». № 3219-ІХ від 30.06.2023р. набрав чинності з 01.08.2023 р.і вніс корективи в законодавство щодо ЄСВ.

Тепер, у пп.23 п.9 розділу VIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону № 2464-VI, читаємо, що до припинення або скасування воєнного стану на території України, встановлюється мораторій на проведення документальних перевірок правильності нарахування, обчислення та сплати єдиного внеску. Але, у всіх правилах є винятки. Тож ця норма, не стосується перевірок:

- пов'язаних з припиненням юридичної особи або підприємницької діяльності фізособи - підприємця;

- тих, які ініціює сам платник ЄСВ.

Також перевірятимуть платників податків, які, згідно з ПКУ (пп. 1-3 пп. 69.35 п. 69 підрозділу 10 «Інші перехідні положення» розділу ХХ «Перехідні положення»):

- здійснюють діяльність у сфері виробництва та/або реалізації підакцизної продукції;

- заробляють у сфері організації та проведення азартних ігор в Україні (гральний бізнес);

- надають фінансові, платіжні послуги.

І наостанок, нагадуємо, що документальні перевірки правильності нарахування, обчислення та сплати єдиного внеску, що були розпочаті та не завершені до 24 лютого 2022 року, поновлюються на невикористаний строк. Але це, зрозуміло, не стосується тих перевірок, для яких встановлено мораторій.

Підприємці стежать за змінами в LIGA360. Налаштуй моніторинг НПА, змін контрагентів та медіа-поля. Замов LIGA360:Підприємець прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини