Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінено критерії визначення ІТ-компаній важливими для бронювання працівників

Реклама

За наказом Мінцифри № 100 від 22.08.2023 р. оновлено Критерії, за якими здійснюється визначення підприємств, установ та організацій, які мають важливе значення для галузі національної економіки в сфері цифровізації.

Відтепер, щоб відповідати першому критерію підприємство має надавати електронні комунікаційні послуги на території двох і більше областей та/або послуги доступу до електронних комунікаційних мереж та їх інфраструктури на території однієї і більше областей, які визначені Орієнтовним переліком видів електронних комунікаційних послуг, що затверджені постановою Нацкомісії № 30 від 20.04.2022 року. Також мати наступні підтвердні документи:

- інформацію з реєстру постачальників електронних комунікаційних мереж і послуг радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв'язку або інформацією підприємства щодо коду, виду, опису електронних комунікаційних послуг, які ним надаються, території, на якій здійснюється діяльність у сфері електронних комунікацій;

- інформацію щодо чинного договору про надання зазначених послуг, укладеного з користувачем електронних комунікаційних послуг/радіочастотного спектра/ресурсу нумерації/ постачальником електронних комунікаційних послуг та/або мереж/оператором електронних комунікацій;

- складену у довільній формі довідку користувача про підтвердження наявності чинного договору та отримання відповідних послуг від постачальника електронних комунікаційних послуг та/або мереж та/або оператора електронних комунікацій.

Зазнав змін і шостий критерій. Відтак, важливими в сфері цифровізації вважатимуть підприємства, які забезпечують інформаційну протидію агресору засобами інформаційних (автоматизованих), інформаційно-комунікаційних систем, а також в мережі Інтернет, основним видом діяльності яких є один з перелічених у Критеріях КВЕД, але вже без додаткових умов.

Цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування, тож чекаємо оприлюднення.

Не гадай, а знай точні відповіді! LIGA360:Підприємець надасть всю інформацію із законодавчого та новинного поля, довідкову інформацію та реєстраційні дані компаній. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Читайте на цю тематику:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини