Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як роботодавцю отримати довідку для бронювання працівників

Реклама

Перш за все нагадаємо, що 01.01.2023 р. набрала чинності постанова Кабміну № 76 від 27.01.2023 р., що затвердила Порядок та критерії визначення підприємств, установ і організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, тобто у воєнний час.

Згідно з п. 2 вищезгаданого Порядку особливо значущими для держави вважаються підприємства, у яких:

- загальна сума сплачених податкових зобов'язань до бюджетів (крім митних платежів) і сума сплаченого ЄСВ, протягом звітного податкового року перевищує еквівалент 1,5 млн. євро, визначений за середньозваженим офіційним курсом НБУ за той самий період і підтверджується довідкою контролюючого органу, в якому на обліку перебуває підприємство (пп. 1 п. 2 Порядку);

- відсутня заборгованість із ЄСВ. Що підтверджується: довідкою ДПС про відсутність заборгованості з платежів, або витягом з інформаційної системи органів ДПС щодо статусу розрахунків платника з бюджетом та цільовими фондами. Відповідно до пп. 5 п.2 Порядку, такий витяг має бути засвідченим керівником підприємства.

Щоб отримати інформацію про загальну суму сплачених податків, зборів і платежів (крім митних) до державного і місцевих бюджетів та щодо суми сплаченого ЄСВ протягом звітного податкового року, а також про відсутність заборгованості із сплати ЄСВ, підприємству потрібно звернутися в письмовій довільній формі до податкової за основним місцем обліку.

Звертаємо увагу на те, що територіальні органи ДПС, керуючись пп.1 і 5 п. 2 Порядку, надають таку інформацію без зволікань:

- за платником в цілому по Україні;

- за період з 01.01.2022 р. по 31.12.2022 р.

Джерело: повідомлення Головного управління ДПС у Запорізькій області.

Відпустки, податки, звітність та зміни воєнного стану - за будь-якою актуальною темою для бухгалтера легко слідкувати з LIGA360. Читайте всі новини й аналітику на єдиній платформі. Спробуйте рішення LIGA360:Аналітика для бухгалтера прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини