Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи потрібно сплачувати екоподаток при використанні електрогенератора

Реклама

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області нагадують, що відповідно до п. 240.1 ПКУ платниками екологічного податку можуть бути усі суб'єкти господарювання, які, у процесі своєї роботи, здійснюють на території України викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення тощо.

Разом з тим, пп. 14.1.230 ПКУ до стаціонарних джерел забруднення віднесено підприємства, цехи, агрегати, установки або інші нерухомі об'єкти, що певний час розміщені в одному місці і викидають забруднюючі речовини в навколишнє середовище.

Проте Закон № 2836-ХІ відкоригував окремі положення ПКУ щодо екоподатку. Як результат, на період дії воєнного стану та ще 30 днів після його завершення електрогенератори, що класифікуються за кодом 8502 УКТ ЗЕД, тимчасово не вважають стаціонарними джерелами забруднення в значенні пп. 14.1.230 ПКУ.

Тому у власників електрогенераторних установок, що класифікуються за кодом 8502 згідно з УКТ ЗЕД, не виникають податкові зобов'язання з екологічного податку.

Відпустки, податки, звітність та зміни воєнного стану - за будь-якою актуальною темою для бухгалтера легко слідкувати з LIGA360. Читайте всі новини й аналітику на єдиній платформі. Спробуйте рішення LIGA360:Аналітика для бухгалтера прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини