Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Повідомлення про кінцевих власників та штрафи за їх неподання перенесли – Мін’юст

3 жовтня 2023, 12:40
1725
0
Автор:
Реклама

З метою вжиття всіма суб'єктами первинного фінансового моніторингу організаційних заходів, необхідних для впровадження механізму повідомлення держателя Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань про виявлення розбіжностей у відомостях про кінцевого бенефіціарного власника (КБВ) та структури власності юридичної особи, Міністерством юстиції України видано наказ від 27 вересня 2023 року № 3445/5. А також видано спільний наказ Міністерства юстиції України та Міністерства фінансів України від 28 вересня 2023 року № 3463/5/523.

Як вказує Міністерство юстиції, зазначеними наказами відтерміновано до 1 грудня 2023 року впровадження:

- Порядку повідомлення держателя Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань про виявлення розбіжностей між отриманими суб'єктом первинного фінансового моніторингу в результаті здійснення належної перевірки та розміщеними в ЄДР відомостями про кінцевих бенефіціарних власників та/або структуру власності юридичної особи;

- Порядку передачі держателем ЄДР інформації про розбіжності між відомостями про кінцевих бенефіціарних власників та/або структуру власності юридичної особи, отриманими суб'єктом первинного фінансового моніторингу в результаті здійснення належної перевірки юридичної особи, та відповідними відомостями, розміщеними в зазначеному реєстрі, та про суб'єкта первинного фінансового моніторингу, яким виявлено такі розбіжності, до спеціально уповноваженого органу.

Раніше передбачалося, що указані Порядки запрацюють з 1 жовтня. Перший з цих документів встановлює процедуру повідомлення Міністерства юстиції (держателя ЄДР) про виявлення розбіжностей між отриманими суб'єктом первинного фінансового моніторингу та розміщеними в ЄДР відомостями про кінцевих бенефіціарних власників та/або структуру власності юридичної особи.

Другий Порядок встановлював обов'язок суб'єктів первинного фінмоніторингу повідомляти держреєстраторів про недостовірність інформації про КБВ або структуру власності юрособи.

До речі, перенесення набрання чинності означає, що й накладати штрафи за недостовірні дані про кінцевих вигодонабувачів бізнесу зможуть також з 1 грудня.

Не гадай, а знай точні відповіді! LIGA360:Підприємець надасть всю інформацію із законодавчого та новинного поля, довідкову інформацію та реєстраційні дані компаній. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини