Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Передбачають кілька варіантів оплати праці державних службовців у 2024 році – НАДС

4 жовтня 2023, 10:55
9481
0
Автор:
Реклама

Голова Національного агентства України з питань державної служби (НАДС) Наталія Алюшина зазначила, що реформа оплати праці на державній службі буде реалізована шляхом проведення класифікації посад державної служби за функціональним принципом та моделювання системи грейдів за результатами порівняння функціоналу і оплати праці типових посад державної служби та приватного сектору України. Йдеться про урядовий законопроєкт № 8222, який готується до другого читання (наразі регулярно проводяться засідання Робочої групи з доопрацювання та підготовки до другого читання відповідного проєкту Закону). Таким чином будуть впроваджені нові умови оплати праці державних службовців на основі класифікації посад (стала частина - не менше 70%, варіативна частина - не більше 30%).

За словами Наталії Алюшиної, за результатами реалізації реформи буде запроваджено прозору та справедливу систему оплати праці на державній службі, забезпечено стабільність і прогнозованість заробітної плати, зменшиться дискреція керівника на визначення розміру зарплати держслужбовців, а також підвищиться її конкурентоспроможність на ринку праці.

Крім того, голова НАДС розповіла, як будуть співвідноситися законопроєкт № 8222 щодо впровадження єдиних підходів в оплаті праці державних службовців на основі класифікації посад та законопроєкт №10000 "Про Державний бюджет України на 2024 рік».

"Законопроєкт №8222 спрямований на розбудову абсолютно нової для України моделі оплати плати державних службовців на основі класифікації посад державної служби та впровадження системи грейдів. Законопроєкт № 10000, серед іншого, врегульовує питання оплати праці державних службовців лише у 2024 році, спираючись на попередньо апробовані НАДС підходи щодо класифікації посад. Водночас законопроєкт №10000 передбачає варіативність в реалізації моделі оплати праці державних службовців у 2024 році, закладаючи кілька можливих варіантів: на основі проведеної класифікації або на основі умов, установлених на 2023 рік з визначенням граничного розміру стимулюючих виплат (до 50%). Таким чином, законопроєкт № 10000 закладає основи для подальшої комплексної реформи системи оплати державних службовців. А єдині підходи в цій сфері забезпечить законопроєкт №8222, який є основою реформи", - зазначила голова НАДС.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Читайте також:

- Військовий облік жінок із 1 жовтня 2023 року: про що слід знати роботодавцю

- Розрахунки в разі звільнення працівника: облік та оподаткування

- Середня заробітна плата: зміни в нарахуванні компенсації та матеріальної допомоги працівникам

- Правила авансування для бюджетників під час війни: актуальний довідник

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини