Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
Реклама

Головне управління ДПС у Львівській області зазначає, що фізсоби, які не є суб'єктами господарювання, мають право на податкову знижку.

Нагадаємо, що податкова знижка для фізичних осіб - це документально підтверджена сума витрат платника ПДФО - резидента пов'язана із придбанням товарів, робіт чи послуг у резидентів - фізосіб або юросіб протягом звітного року, на яку дозволено зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, що одержаний у вигляді заробітної плати та/або дивідендів, у випадках, визначених ПКУ.

Тож, фізособа має право включити до податкової знижки фактично здійснені нею протягом звітного податкового року витрати, що дає змогу зменшити річний оподатковуваний дохід, який визначають керуючись п. 164.6 ПКУ.

Ознайомитись з переліком витрат, які долучають до податкової знижки, можна у п. 166.3 ПКУ.

Оскільки заробітна плата - це винагорода платнику податків у зв'язку з відносинами трудового найму, то ФОП не може отримати податкову знижки щодо доходів, одержаних від підприємницької діяльності.

Проте ФОП має право на податкову знижку виключно як фізична особа у разі, якщо є найманим працівником та отримує доходи у вигляді заробітної плати та/або дивідендів по акціях, емітентом яких є юридична особа, що має статус резидента Дія Сіті.

Не гадай, а знай точні відповіді! LIGA360:Підприємець надасть всю інформацію із законодавчого та новинного поля, довідкову інформацію та реєстраційні дані компаній. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини