Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Будуть скасовувати страхування діяльності з ГМО-організмами та ще двох видів бізнесу

6 жовтня 2023, 10:05
211
0
Автор:
Реклама

Міжвідомча робоча група з дерегуляції рекомендує скасувати зайві вимоги щодо обов'язкового страхування роботи підприємців. Таке рішення МРГ ухвалила під час засідання 5 жовтня 2023 року. Про це повідомило Мінекономіки. Йдеться, зокрема, про скасування обов'язкового страхування:

  • діяльності, пов'язаної з генетично модифікованими організмами. Зокрема, з їх випробуванням та транзитним переміщенням (оскільки підприємці попередньо проводять дослідження безпечності ГМО, а підрахувати ризик від їх вивільнення неможливо);

  • зерна, прийнятого на зберігання за простим або подвійним складським свідоцтвом, від ризиків випадкової загибелі, пошкодження або втрати (страхування зерновим складом своїх же ризиків має здійснюватися добровільно, адже вказувати підприємству, в даному випадку зерновому складу, коли і в яких випадках йому страхувати свої зобов'язання не є доцільним);

  • технологій та їх складових за договорами про трансфер технологій (страхування технологій та їх складових має відбуватися на розсуд сторін договору).

Також на засіданні розглянули можливість скасування деяких вимог Державних Будівельних Норм. МРГ з дерегуляції вирішила провести додаткові дослідження доцільності застосування систем пожежної сигналізації та автоматичних засобів пожежогасіння на низці об'єктів і засобів телекомунікацій, базових станціях та ретрансляторів мобільного зв'язку.

Міжвідомча робоча група з питань прискореного перегляду інструментів державного регулювання господарської діяльності створена рішенням уряду 13 січня 2023 року. За час роботи МРГ загалом переглянула 1025 інструментів.

Не витрачай час на пошук аналітики на різних ресурсах. Тепер усі видання LIGA ZAKON для бухгалтерів доступні у рішенні LIGA360. А ще ти можеш налаштувати свою стрічку професійних новин та обраних посилань для роботи. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини