Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За якою ознакою доходу відображається сума страхових внесків резидентами Дія Сіті за договорами добровільного медстрахування

10 жовтня 2023, 16:30
316
0
Автор:
Реклама

До загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включається сума пенсійних внесків у межах недержавного пенсійного забезпечення відповідно до закону, страхових платежів (страхових внесків, страхових премій), у тому числі, за договорами добровільного медичного страхування та за договором страхування додаткової пенсії, внесків на пенсійні вклади, внесків до фонду банківського управління, сплачена будь-якою особою - резидентом Дія Сіті за свій рахунок за договорами недержавного пенсійного забезпечення та/або за договорами добровільного медичного страхування платника податку - гіг-спеціаліста в межах 30% нарахованої винагороди такому гіг-спеціалісту. Про це нагадали спеціалісти ГУ ДПС в Одеській області.

Згідно з Довідником ознак доходів фізичних осіб, суми пенсійних внесків, що сплачуються резидентом Дія Сіті за свій рахунок за договорами недержавного пенсійного забезпечення та/або за договорами добровільного медичного страхування платника податку - гіг-спеціаліста в межах 30 %. нарахованої винагороди такому гіг-спеціалісту (п.п. «г» п.п. 164.2.16 ПКУ) відображається у додатку 4ДФ до Розрахунку за ознакою доходу «204».

Радимо також ознайомитись зі статтею: "Дія Сіті: оподаткування фізичних осіб".

Як новому ФОП бути впевненим у своїх рішеннях? З LIGA360:Підприємець. Тут знайдеш довідкову інформацію, роз'яснення держорганів, актуальні документи і законодавство. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини