Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли споживач має право пред’явити претензії продавцю щодо ювелірних виробів – ДПСС

11 жовтня 2023, 11:00
523
0
Автор:
Реклама

Держпродспоживслужба нагадує, що згідно з Постановою № 172 ювелірні вироби віднесено до переліку товарів належної якості, що не підлягають обміну (поверненню), тобто, ювелірні вироби належної якості повернути в магазин не можна.

Проте, у випадку неналежної якості товару, протягом гарантійного строку споживач має право пред'явити претензії продавцю. Як споживач може довести, що йому продали неякісний товар? Шляхом проведення експертизи за письмовою заявою споживача до суб'єкта господарювання, у якого придбавався даний виріб.

Суб'єкт господарювання має організувати проведення експертизи протягом 3-х днів з дня отримання заяви від споживача. Оплату за експертизу має здійснити суб'єкт господарювання, але якщо експертиза доведе вину споживача, а не виробничий недолік, то споживач повертає кошти за експертизу суб'єкту господарювання.

Відповідно до Правил №802 ювелірні вироби як вітчизняного, так і іноземного виробництва, під час продажу повинні мати товарний ярлик, прикріплений металевою пломбою, на якому зазначена така інформація:

- найменування або товарний знак підприємства-виробника;

- найменування виробу або його шифр;

- найменування сплаву металу та його проба;

- маса виробу;

- номер (розмір) каблучки або браслета;

- найменування каменю та його маса;

- позначки «виріб був у вжитку» або «б/в» для ювелірних виробів, які були у вжитку.

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін законодавства або появу роз'яснень податківців по вашій темі - скористайтеся комплексним рішення для бухгалтера LIGA360. Спробуйте зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини