Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи потрібно звітувати ФОП-єдиннику про земділянки, якими не користується

11 жовтня 2023, 13:40
229
0
Автор:
Реклама

Звертаємо увагу на те, що власником земельних ділянок сільськогосподарського призначення є фізична особа (громадянин). Тож у разі невикористання таких земділянок ФОП - єдинником другої - третьої груп у своїй підприємницькій діяльності мінімальне податкове зобов'язання нараховується контролюючим органом фізичній особі (громадянину).

При цьому Додаток 2 «Розрахунок загального мінімального податкового зобов'язання за податковий (звітний) рік» у складі податкової декларації платника єдиного податку - фізичної особи - підприємця не подається.

На цьому наголосили спеціалісти ДПС в роз'ясненні із категорії 107.01.05 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Радимо також ознайомитись зі статтею: «Сільгоспвиробників-єдинників звільнено від сплати податку за земділянки та змінено правила обчислення МПЗ: новації Закону № 3050».

Як новому ФОП бути впевненим у своїх рішеннях? З LIGA360:Підприємець. Тут знайдеш довідкову інформацію, роз'яснення держорганів, актуальні документи і законодавство. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини