Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Міндовкілля та Держстат запускають пілотний проєкт щодо обміну даними

Реклама

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України повідомило про запуск пілотного проєкту на ЕкоСистемі щодо обміну даними. Наразі Міндовкілля та Держстат разом працюють над автоматичним обміном інформацією між власними електронними системами.

Тож бізнесу не потрібно буде дублювати свої звіти або переносити одній й ті ж дані у різні форми - окремо для Міндовкілля та для Держстату. Планується, що застосунок ЕкоСистема стане єдиною точкою введення всієї довкіллєвої інформації, яку підприємства подають державі. Тобто дані, які вносить бізнес через ЕкоСистему автоматично передаватимуться і до Держстату. На першому етапі йдеться про:

- облік відходів;

- звітування про викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря;

- скиди у водні об'єкти та водокористування.

Як бачимо, Міндовкілля постійно вдосконалює власний сервіс. Працюючи постійно у ЕкоСистемі, бізнесу не доведеться самостійно формувати звіти. Оскільки, система автоматично згенерує їх у потрібний період часу та запропонує перевірити, підписати і надіслати. Саме так, наприклад, працюватиме Інформаційна система управління відходами на ЕкоСистемі, а також інші модулі.

За попередніми оцінками, спільний пілотний проєкт щодо обміну даними між Міндовкіллям та Державної службою статистики має запрацювати вже до кінця 2023 року.

Радимо також прочитати статтю «Міндовкілля повідомило про зміни в отриманні дозволу на викиди».

Підприємці стежать за змінами в LIGA360. Налаштуй моніторинг НПА, змін контрагентів та медіа-поля. Замов LIGA360:Підприємець прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини