Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КМУ змінив правила перетину кордону для водіїв, що виконують тривалі поїздки

17 жовтня 2023, 08:55
5791
0
Автор:
Реклама

Урядом внесено зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України. Як повідомив представник КМУ в парламенті Тарас Мельничук, збільшено, з метою забезпечення дотримання положень Європейської угоди щодо роботи екіпажів транспортних засобів, які виконують міжнародні автомобільні перевезення, кількість водіїв, які можуть перетинати державний кордон на пасажирському та вантажному транспортному засобі ліцензіата, для вантажних транспортних засобів з одного до двох та пасажирських - з двох до трьох.

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури уточнює, що перевізники зможуть реєструвати на один виїзд вантажівки до двох водіїв, автобуса - до трьох. Раніше правила перетинання державного кордону в умовах воєнного стану передбачали можливість виїжджати з країни однією вантажівкою лише одному водію. Для автобусів ця кількість складала максимум два водії. У той же час існують обов'язкові міжнародні вимоги, які визначають необхідну кількість водіїв залежно від тривалості та кілометражу маршруту. Йдеться не лише про потребу відпочинку водія та дотримання норм праці, а про безпеку власне водія та пасажирів. Якщо ж такі норми порушуються, то це є підставою для штрафу контролюючих органів як в Україні, так і за кордоном.

Отримай доступ до найповнішої інформаційної бази для бухгалтера прямо сьогодні! Понад 1,7 млн нормативно-правових актів й аналітики, форми та бланки для бухгалтерського обліку. Дізнайся ще більше переваг за посиланням.

Читайте також:

    Залиште коментар
    Увійдіть щоб залишити коментар
    УВІЙТИ
    Підпишіться на розсилку
    Головні новини і аналітика для вас по буднях
    Схожі новини