Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Який штраф чекає на ФОПа у разі неподання декларації про доходи

Реклама

Головне управління ДПС у Житомирській області нагадує, що відповідно до п. 120.1 ПКУ, платник податків має вчасно виконувати свої зобов'язання щодо подання податкових декларацій та інших розрахунків вчасно. Це питання знаходиться на контролі у податківців, тож неподання декларації про доходи чи несвоєчасне її подання тягне за собою штраф у розмірі 340 грн за кожне таке порушення. Причому при рецидивах протягом року санкції зростають до 1020 грн за кожне таке неподання або несвоєчасне подання.

Крім того, згідно з ст. 164 прим. 1 КУАП неповага до термінів подавання декларацій про доходи, перекручування даних чи неналежне ведення обліку доходів і витрат ФОПами, для яких законом встановлено обов'язкову форму обліку, - викличе попередження або накладення штрафу у розмірі від трьох до восьми НМДГ, а саме від 51 грн. до 136 грн. У разі повторного порушення протягом року санкції підскочать від п'яти до НМДГ, тобто від 85 грн. до 136 грн.

Не гадай, а знай точні відповіді! LIGA360:Підприємець надасть всю інформацію із законодавчого та новинного поля, довідкову інформацію та реєстраційні дані компаній. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини