Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За яких умов не сплачують податок на нерухомість за будівлю критого ринку

24 жовтня 2023, 13:20
221
0
Автор:
Реклама

Об'єкт нерухомості - будівля критого ринку - не є об'єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, відповідно до пп. «е» пп. 266.2.2 ПКУ, при одночасному дотриманні умов:

- реєстрації власника об'єкту нерухомості, як суб'єкта господарювання, функціональними обов'язками якого є надання послуг та створення для продавців і покупців належних умов у процесі купівлі-продажу товарів за цінами, що складаються залежно від попиту і пропозицій;

- створення та розміщення об'єкту нерухомості на спеціально відведеній для функціонування ринку за рішенням місцевого органу виконавчої влади чи органу місцевого самоврядування земельній ділянці;

- на території ринку проводиться діяльність cуб'єктами господарювання малого та середнього бізнесу.

Радимо також ознайомитись зі статтею «Нерухомість або ж земля потрапляє під "звільняючі" норми - звітність усе одно подайте».

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 106.02 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.ax.gov.ua)

Читайте всю бухгалтерську аналітику на єдиній платформі LIGA360. Отримайте доступ до видань Інтербух, БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, Вісник МСФЗ. А ще налаштуйте стрічку новин з найпопулярніших онлайн-ресурсів. Придбайте прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини