Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як виправити помилково проведену через РРО операцію

Реклама

Спеціалісти Головного управління ДПС у Харківській області спираючись на п. 6 розд. III Порядку № 547 нагадали, що внесення чи видачу готівки з місця проведення розрахунків слід реєструвати через РРО використовуючи операції «службове внесення» та «службова видача», якщо такі внесення чи видача не пов'язані з проведенням розрахункових операцій.

При цьому, операція «службове внесення» реєструє суму готівки, яка зберігається на місці проведення розрахунків на момент реєстрації першої розрахункової операції, що проводиться після виконання Z-звіту.

Разом з тим п. 7 та п. 8 розд. III Порядку передбачено, що видачу коштів при поверненні товару або скасуванні помилково проведеної через РРО суми розрахунку здійснюють шляхом реєстрації від'ємної суми. Причому реєструвати через РРО від'ємні суми застосовуючи операцію «сторно» - заборонено.

Нагадуємо, якщо сума коштів при поверненні товару чи рекомпенсації раніше оплаченої послуги перевищує 100 грн - складіть акт про видачу коштів. У ньому зазначте дані документа покупця, який повертає товар/відмовляється від послуги, а також відомості про товар/послугу, суму виданих коштів, номер, дату і час видачі розрахункового документа, що підтверджує купівлю товару/отримання послуги.

Аналогічний акт потрібно скласти і при скасуванні помилково проведеної через РРО суми розрахунку або вибраної форми оплати (готівка, картка, кредит тощо). У ньому зазначте також помилкову суму та реквізити розрахункового документа.

Складені акти слід зберігати протягом трьох років і надавати контролюючим органам під час проведення перевірки.

І не відкладайте на завтра те, що варто зробити сьогодні, бо чинним законодавством не передбачено механізму виправлення помилково проведеної через РРО операції на наступний день.

Як новому ФОП бути впевненим у своїх рішеннях? З LIGA360:Підприємець. Тут знайдеш довідкову інформацію, роз'яснення держорганів, актуальні документи і законодавство. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини