Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До 102 тисяч – зареєстровано законопроект про нові штрафи для ФОП і фірм під час війни

30 жовтня 2023, 11:45
1410
0
Автор:
Реклама

У Верховній Раді народними депутатами України зареєстровано законопроект про внесення змін до КпАП та інших законів щодо встановлення адміністративної відповідальності за порушення вимог або невиконання деяких заходів правового режиму воєнного стану (№10195 від 27.10.2023 р.), який напрацьовано спільно з Міністерством внутрішніх справ та Національною поліцією України.

Мета законопроекту - встановити адміністративну відповідальність за порушення громадянами комендантської години, та порушення суб'єктом господарювання встановлених на відповідній території спеціального режиму світломаскування або режиму роботи під час дії воєнного стану. Ми вже повідомляли про таку ініціативу МВС.

Законопроектом передбачена адміністративна відповідальність за:

  • порушення комендантської години потягне за собою накладення штрафу на громадян від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8500 - 17000 грн);

  • порушення суб'єктом господарювання встановлених на відповідній території спеціального режиму світломаскування або режиму роботи під час дії воєнного стану потягне за собою накладення штрафу на керівника суб'єкта господарювання, фізичну особу-підприємця від трьох тисяч до шести тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51 000 - 102 000 грн).

Бажаєте першими дізнаватися про всі податкові зміни у 2023 році? Слідкуйте за розділами "Податки" та "Новації воєнного стану" у LIGA360:Бухгалтер. А ще ви можете налаштувати моніторинги, щоб отримувати сповіщення автоматично. Замовте LIGA360 прямо сьогодні.

Читайте також:

    Залиште коментар
    Увійдіть щоб залишити коментар
    УВІЙТИ
    Підпишіться на розсилку
    Головні новини і аналітика для вас по буднях
    Схожі новини