Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 7 листопада змінюються правила контролю вантажів на митниці

31 жовтня 2023, 09:14
769
0
Автор:
Реклама

Ми вже повідомляли, що із 7 листопада митне оформлення буде неможливим без пред'явлення товарів. На думку експертів, скасування дії спрощень у листопаді 2023 року призведе до збільшення фінансових та адміністративних витрат бізнесу

Так, зокрема, компанії, які не встигли до 7 листопада 2023 року отримати відповідні спрощення та переваги, передбачені МКУ або Конвенцією про режим спільного транзиту, будуть вимушені пред'являти товари митниці. Йдеться про необхідність доставлення товарів в зону митного контролю відповідних митниць, в яких проводиться митне оформлення. При цьому кількість компаній, які отримали спрощення в рамках АЕО (авторизований економічний оператор) та режиму спільного транзиту, досить незначна.

Зі свого боку Держмитслужба буде інформувати на офіційних ресурсах, а також у соцмережах про створені безкоштовні зони митного контролю, на яких можна буде здійснювати пред'явлення митниці та декларування та пломбування експорту без необхідності сплати послуг митного терміналу.

Про зміни нагадала Європейська Бізнес Асоціація. Там рекомендують бізнесу планувати свої процеси з урахуванням того, що черги на митниці можуть бути не лише в пунктах пропуску, а й в митницях призначення та відправлення.

Отримай доступ до найповнішої інформаційної бази прямо сьогодні! Понад 1,7 млн нормативно-правових актів й аналітики, форми та бланки. Дізнайся ще більше переваг за посиланням.

Читайте також:

- Пропуск та облік гуманітарки переглянули: новий порядок запрацює з 01.12.2023

- Штрафи за податкові порушення в період воєнного стану: строки зберігання документів

- Імпорт медобладнання: що з ПДВ

- Який код зазначити у Звіті про контрольовані операції, якщо постачальник-нерезидент передав право вимоги зі сплати зобов'язань

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини