Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нерезидент продає нерухомість на території України іншому нерезиденту: чи сплачувати податок на прибуток

1 листопада 2023, 14:00
889
0
Автор:
Реклама

Якщо нерезидент, здійснює господарську діяльність на території України через постійне представництво, є платником податку на прибуток і отримує доходи з джерелом походження з України за операціями з продажу нерухомості, що знаходиться на території України, то такий нерезидент визначає обсяг оподатковуваного прибутку відповідно до вимог пп. 141.4.7 ПКУ, а також подає податкову декларацію з податку на прибуток підприємств та сплачує податок до бюджету.

У разі якщо нерезидент, який не є платником податку на прибуток підприємств, здійснює продаж розташованого на території України нерухомого майна іншому нерезиденту, який не має постійного представництва, то такий нерезидент - продавець нерухомого майна сплачує податок на доходи нерезидента з джерелом їх походження з України.

Інформацію про доходи нерезидента, суму утриманого з них податку та застосовану для оподаткування ставку нерезидент зазначає у додатку до форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємства, що затверджена наказом Мінфіну № 897 від 20.10.2015 р., (далі - Декларація), а саме, у Розрахунку податкових зобов'язань нерезидентів, якими отримано доходи із джерелом їх походження з України (додаток ПН до Декларації), що є її невід'ємною частиною. При цьому обов'язковим є проставлення у Декларації відмітки "+" про поданий Додаток ПН у полі "Наявність додатків".

Інші показники Декларації не заповнюються та інші додатки до Декларації (у т. ч. фінансова звітність) не подаються.

Радимо також ознайомитись зі статтею «Декларація з податку на прибуток за 3 квартали 2023 року: колишні "спрощенці"»

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 102.16 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Не гадай, а знай точні відповіді! LIGA360:Підприємець надасть всю інформацію із законодавчого та новинного поля, довідкову інформацію та реєстраційні дані компаній. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини